Mijn naam is Machella 39 jaar.

Vanaf dat ik heel jong was stond ik al op braderieën te schminken en wist ik wat ik wilde .

Na de middelbare school ben ik daarom de opleiding schoonheidsspecialiste gaan volgen.

Hierna wilde ik de visagie gaan doen. Na mijn opleiding is het er niet van gekomen tot mijn zus in 2009 trouwde en ik de visagiste bezig zag. Ik dacht dat kan maar vooral ik wil dat ook.

Een week later zat ik op de Haagse visagie school en binnen 3 maanden was Pink geboren.

Na een jaar was ik klaar met de opleiding. Niet lang daarna kwam er een erkend examen via de ANBOS.

Ik was de eerste groep visagiste in nederland die dit erkende diploma heeft behaald.

Maar ik wilde meer daarom ben ik de opleiding grime gaan volgen ook via de Haagse visagieschool.


Ondertussen groeide Pink en kwam ik al bij diverse opdrachtgevers. Ik merkte dat ze naast de visagie ook verwachten dat ik het haar verzorgde, ik had de visagie plus opleiding gedaan waar ook hairstyling bijzat.

Ondanks dat had ik toch het gevoel dat ik daar nog wat tekort schoot. Ik heb er toen voor gekozen om de opleiding hairstylist 1 te gaan volgen bij de Nederlandse kappersakademie.

Na dit eerste jaar was ik zo enthousiast dat ik daarna de opleiding hairstylist 2 ben gaan volgen. Met als gevolg dat ik nu ook allround kapster ben en een eigen kapsalon aan huis heb.

Ik vind het heerlijk om zo met mensen bezig te zijn.


Sinds kort heb ook nog de cursus wimperextensions gevolgd. Ik vind het een supercombinatie om lekker thuis te werken in de salon of dagen weg te zijn op lokatie voor shoots, film, bedrijffilms, bruidsmake up enz. Juist deze afwisseling zorgt ervoor dat ik zo blij ben dat ik uiteindelijk mijn meisjesdroom uit heb laten komen en heb gekozen voor het vak wat ik van jongs af aan al zo graag wilde.


Machella van den Eerenbeemt

Profiel